HOTEL tel. 81 501 41 29
 
RESTAURACJA tel. 81 501 41 29
  • Hotel & Restauracja
  • 1
  • 1
RESTAURACJA tel. 81 501 41 29
HOTEL tel. 81 501 41 29

Dobre jedzenie to główne założenie menu w naszej nałęczowskiej restauracji. W stylowych i słonecznych wnętrzach mogą Państwo spróbować zarówno klasycznych, tradycyjnych polskich dań np. „kotlet schabowy na kapuście”  jak też zupełnie autorskich propozycji takich jak np. "krewetki w pikantnym sosie chilli". Nasi kucharze ze starannością dbają o to, aby posiłki były nie tylko smaczne, ale zdrowe i wykwintnie podane. Dla smakoszy proponujemy dania rybne, mięsne, wegetariańskie...

Menu Restauracji Przepióreczka to również specjalne desery, które powstają w naszej kuchni.. Dzięki temu są zawsze świeże i naprawdę trudno im się oprzeć.

Kulinarne doznania warto również wzbogacić o smak doskonałego wina, odpowiednio dobranego do potrawy, czy też  mocniejszego alkoholu, których pełny wachlarz oferuje nasz bar.

W naszej restauracji zawsze mile widziane są również dzieci.  Pragniemy, aby czuły się tak samo dobrze jak dorośli, dlatego wzbogaciliśmy menu o dania dla najmłodszych. Dzieci zajadają się pysznymi paluszkami z kurczaka lub ryby, naleśnikami z polewą czekoladową czy pierogami z masełkiem.

Dysponujemy wysokimi krzesełkami dla maluchów, kącikiem z zabawkami oraz podajemy dzieciom  kolorowanki.
W sezonie letnim proponujemy duży plac zabaw zlokalizowany tuż obok tarasu, gdzie roztacza się zapach pysznych gofrów sprzedawanych u wejścia do placu zabaw.

Przystawki zimne

 Menu:
 Pasztet z dziczyzny 100 g
 Śledzie w śmietanie 100 g
 Śledzie z cebulką w oleju 100 g
 Matias holenderski  100 g
 Śledź holenderski, ziemniaki pieczone w soli morskiej, kwaśna śmietana, jajko poche, kawior
 Tatar z polędwicy wołowej  100 g
 Carpaccio wołowe 100 g
 Z dodatkiem parmezanu, suszonych pomidorów, kaparów  ze świeżą rucolą
 Półgęski 100 g
 Wędzony filet z kaczki na zimno z musem malinowym

 

Przystawki gorące

 Menu:
 Pipki gęsie 200 g
 W sosie własnym
 Krewetki
 
W pikantnym sosie z papryczkami chilli i grzankami 
 Smażone rydze 150 g
 na masełku z czosnkiem i natką pietruszki z grzankami
 Kapelusze borowików  150 g
 
w śmietanie

Nasze produkty zawierają następujące składniki:
Mąka, mleko, jaja, ryby, orzeszki ziemne, mleko, orzechy, seler, gorczyca, dwutlenek siarki, nasiona sezamu

Zupy

 Menu:
 Rosół kaczka-gęś  250 ml  
 z domowym makaronem
 Pomidorowa  250 ml  
 Z domowym makaronem
 Chłodnik litewski  z jajkiem 250 ml-sezonowo
 Kwaśnica nałęczowska  250 ml  
 Zabielana śmietaną z wędzonym boczkiem i żeberkami
 Krem z pieczonej papryki  250 ml  -sezonowo
 Z puree ziemniaczanym, kleks ze śmietany
 Flaki wołowe  250 ml 
 Rydzowa 250 ml
 Zupa węgierska 250 ml  

 

Ryby

 Menu:
 Filet z halibuta 200 g
 Grillowany łosoś na szpinaku  200 g
 Pstrąg  z  grilla  200 g
z  dresingiem cytrynowym

 

Wołowina

 Menu:
 Policzki wołowe 200 g
 w sosie własnym
 Stek z polędwicy wołowej 200 g
 Z grillowanymi warzywami, masłem czosnkowym

 

Wieprzowina

 Menu:
 Kotlet schabowy 200 g
 z kapustą
 Polędwiczki wieprzowe 200 g
 z ziemniakami pieczonymi w soli, sosem tymiankowym
Polędwiczki wieprzowe  po nałęczowsku 200 g
z sosem borowikowym, placuszkami warzywnymi

 

Drób

 Menu:
 Grillowana pierś z kurczaka 200 g
 z warzywami z grilla
 Udko z kurczaka faszerowane cielęciną 250 g
 z suszonymi pomidorami,  z kremowym sosem
 Przepiórka pieczona / 1 szt/
 faszerowana cielęciną i suszoną śliwką, z  sosem ze śliwki kalifornijskiej
 Połówka pieczonej wyluzowanej kaczki 300 g          
 z jabłkiem duszonym w miodzie, sosem śliwkowym, żurawiną

 

Gęsina

 Menu:
Noga gęsi „confit”  200 g
z czerwoną kapustą duszoną w winie i soku z czarnej porzeczki
 Ragout z gęsi 200 g
Wątróbka gęsia  200 g
z cebulką i boczkiem

 

Cielęcina

 Menu:
 Gołąbki z cielęciną, kaszą kus-kus /2 sztuki/
 -z sosem pomidorowym
- z sosem grzybowym
 Schab cielęcy grillowany   200 g
 z fasolką szparagową, bekonem i masłem pieprzowym
Sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym   200 g
 Sałatka ziemniaczana na zimno z grillowanym bekonem, ogórkiem i szczypiorkiem
 Bitki cielęce  250 g
Na  rydzach

 

Dodatki

 Menu:
 Frytki  150 g
 Ziemniaki opiekane  150 g
 Ziemniaki z wody z koperkiem  150 g
 Puree pietruszkowe  150 g
 Ryż  150 g
 Kluseczki kładzione  150 g
 Kopytka  150 g
 Kasza gryczana  150 g 
 Zestaw surówek 150 g
Risotto kurkowe  150 g 
 Kasza pęczak z borowikami  150 g

 

Pierogi

 Menu:
 Ukraińskie ze swojska okrasą  250 g
 Na słodko  250 g
 z kaszą manną, twarogiem, śmietaną
 Pielmienie  po ukraińsku 250 g
 Pierożki z mięsem, z sosem śmietanowo- szczypiorkowym
 Z cielęciny  250 g
 z sosem borowikowym
 Z kaczki  250 g
z sosem kurkowym i tartym kozim serem
 Z  kapustą i mięsem   250 g
Ze swojską okrasą
 Z rydzami i boczkiem 250 g
Z sosem rydzowym  

 

Dania jarskie

 Menu:
 Naleśniki ze szpinakiem /2 sztuki/  
 z sosem kaparowym
 Placki ziemniaczane /4 sztuki/
 z sosem borowikowym
 Placki ziemniaczane /4 sztuki/
 ze śmietaną

 

Sałatki

 Menu:
 Wątróbki drobiowe  250 g          
 Duszone w czerwonym winie, konfiturze z malin i sosie balsamico, miks sałat
 Sałatka cezar  250 g
 Sałata rzymska, grillowany kurczak, pomidory bez skórki, oliwki, sos czosnkowy
 Sałatka z szynką parmeńską  250 g
 Miks sałat, mozzarella, pomidory suszone z sosem własnym, szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe 
 Sałatka z wędzonym łososiem  250 g
Miks sałat, łosoś wędzony, pomidor, ogórek, czerwona cebula, prażone pestki dyni i słonecznika, sos czosnkowy
 Z owocami morza 250 g
Mix sałat, owoce morza, pomidorki koktajlowe, sos koperkowo-majonezowy

 

Dla dzieci

 Menu:
 Pierogi ukraińskie z masełkiem /4 sztuki/
 Paluszki drobiowe, frytki, surówka z marchewki  150 g
 Paluszki rybne, frytki, surówka z marchewki  150 g
 Naleśniki /2 sztuki/    
 Dżem lub ser, z bitą śmietaną i polewą czekoladową

 

Desery

 Menu:
 Sernik na ciepło  150 g
 Z bitą śmietaną
 Szarlotka na ciepło  150 g
 Z gałką lodów, bitą śmietaną, owocami
 Panna cotta  150 g
 Z musem malinowym
 Malinowy deser mascarpone 150 g- sezonowo
 Lody  150 g
 Z ciepłymi wiśniami w żelu, kruszonką z ciastek
Lody  200 g
 Z bita śmietaną w pucharku